Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Bella Linde

Förfrågan
Bella Linde är frilansjournalist och författare med specialintresse för en hållbar livsstil, givande relationer, odling och självhushållning. Hon var en av programledarna i SVT:s ”Sommartorpet”. Idag arbetar hon bland annat som trädgårdsredaktör för tidningen Land samt som redaktör och skribent för olika tidskrifter.  Bella intresserar sig för såväl husbehovsodling som för tillsammansodling och anser också att mellanmänskliga möten är grunden för ett gott liv.
Bella har skrivit böckerna Rätt ur jorden – handbok i självhushållning, med fotografier av Lena Granefelt, och Lilla grönsakslandet, en odlingsbok för barn. Nyligen utkom boken Odla ditt lagomliv – gör upp med digital stress, livstilshets och kravet på att alltid vara tillgänglig. 


Bella föreläser och inspirerar om odling samt om livsstilsfrågor kopplade till sökandet efter ett hållbart och värdigt liv.  


 
Bella kan också göra moderatoruppdrag samt fungera som programledare för trädgårdsmässor och andra publika evenemang med intervjuer. 
Ta del av Bella Lindes podradioserie Grönsakslandet här:
 
Några föredragsrubriker:
 
  • Rätt ur jorden – så blir du självförsörjande på grönsaker
  • Lilla grönsakslandet – barnens väg till stora odlingar 
  • Odla ditt lagomliv – om konsten att inte alltid vara tillgänglig 
  • Odla utan spade - om täckodling och jordförbättring 
I sin föreläsning  Odla ditt lagomliv resonerar Bella Linde om vad som händer med oss när tillgänglighetshysterin, den digitala stressen och livsstilshetsen tar över. Med en biologisk och historisk tillbakablick hittar hon förklaringar till varför vi gör som vi gör. Med fäste i nutiden letar hon nycklar till hur vi kan sluta putsa på bilderna av våra liv – och istället leva dem medan de de pågår. Hon presenterar också Lagomlivmetoden- nio steg till att komma undan livsstilshetsen!
 
Bella bjuder på fakta och igenkännandets fasa i sina föreläsningar med mycket humor och en och annan pekpinne !
 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.