Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Bob Hansson

Förfrågan

Bob Hansson är  författare, poet och föreläsare och har skrivit flera diktsamlingar och böcker bl.a Kärlek hur fan gör man? och grannsämjan är en långsam bödel , Det sista vi har är våra kroppar . 2018 gav han ut Tankar för dagen: Manual för ett snällare liv   som också utgår från radiokrönikor som han presenterat i P1  bl.a Tankar för dagen och Allvarligt talat. Bob reser runt i Sverige och världen och läser dikter, föreläser, gör shower och workshops. 

Bob Hansson  är nu aktuell med sin show Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt..
som han turnerar med runt om i Sverige.
Allt Bob gör - gör han av precis samma förhoppning- att stärka livslusten och plåstra om den sorg som våra liv faktiskt rymmer. Ingen är här för att krympa. 

 DN skrev en gång: Det finns ett före och efter Bob Hansson i svensk poesi. Det är aldrig en människa som förändrar, alltid många, varav de flersta är mer eller mindre osynliga. Men klart är att synen på poesi var annorlunda för 20 år sedan. Bob Hansson var kanske den som via turneer och media råkade synas mest.

 
Bobs föreläsningar/workshops.

 • Framtidens arbetsplats börjar nu! ( och den börjar med snällhet)
Lust och motivation - hur gör man? Kan man ha kul och vara duktig på samma gång? Bob höjer empatin och energin på din arbetsplats till högre höjder. 
 • Kärlek – hur fan gör man ? Är kärleken ett krig?

Den här föreläsningen, som inkluderar lätta och  snabba övningar, påminner oss om att det är närmare till kärleken  än vad man kan tro. En högenergisk  timme som inte bara höjer stämningen  medan det pågår, utan långt längre än så?

 • Manlighet - hur fan gör man?

Man skall vara allt det nya som man, men även det gamla. Hur får man ihop rollerna? Om ungdomliga haverie, prestationskomplex  och sexualitet.

 • Prestation - Här ligger jag och duger !  en föreläsning om  konsten att räcka till när man inte räcker till!
 • Här sitter jag och duger - om meditation , mindfulness och närvaro.
 • Från värsting till poet- från borde till lust.
   För alla de som har ett arbete som inkluderar andra människor. Bob berättar om sin egen resa från skolan som inte fungerade till att erövra ett språk och därmed sig själv och om hans klassföreståndare Göstas betydelse. En person med en passion att förändra världen. Om kärlekens betydelse och möjligheten att förändra ett liv, och världen, ett möte i taget. Att inte ta bort det som kallas brister utan istället använda dem!
 • Jag är medarbetere!- om samarbete, kärlek, ansvar på jobbet.
 • Om snällhet! -Manual för ett snällare liv
 •  Att bli pappa
Om personliga och dråpliga upplevelser om  bemötande kring   föräldraskap.
 •  Kreativitets och skrivarkurser.
En annorlunda upplevelse som inte bara passar de som är intresserade av skriva. Här får man släppa loss kreativiteten och vara med om något annorlunda.


Tyvärr hittades ingen föreläsare.