Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Cecilia Svensson

Förfrågan

Tack, det är bra!
Cecilia Svensson är föreläsare och författare på heltid. Hennes inspirerande föreläsningar om sitt liv med och utan alkohol lockar till sig många åhörare och hon är flitigt anlitad av både företag och kommuner.
I Tack, det är bra! berättar Cecilia Svensson rakt och öppenhjärtligt om sin kamp för att ta sig ur ett mångårigt alkoholmissbruk. Om skam och skuldkänslor men också om glädjeämnen och gemenskap.
Vi får följa Cecilias väg genom terapi, behandlingar, återfall, abstinens, mentorshjälp och annat stöd fram till ett nyktert liv. Hon ger en mängd goda råd om hur man både som alkoholist och medberoende kan få hjälp. Berättelsen är personlig och allmängiltig på samma gång. Den är allvarlig, men med glimten i ögat.Cecilia själv säger:
En dag fick jag höra: "Om man inte dricker på morgonen så är man inte alkoholist."
Jag hade tackat nej till ett glas vin och förklarade varför. Jag fick då omedelbart frågan om jag drack på morgonen. Han ville rädda mig från ”domen” alkoholism. För det vet ju alla att om man inte dricker på morgonen är det ju ingen fara.
Vi jämför oss och jag tror det är naturligt. Vi tittar på oss själva och om vi inte gillar det vi ser, hittar vi något som är sämre och försvarar oss med att vi i alla fall inte är där.
Frågan är hur långt vi är beredda att flytta gränsen? Är det ok att förlora familjen, bara man har jobbet kvar? Är det hanterbart att förlora jobbet, eftersom man har körkortet i behåll? En del behöver förlora allt innan de ger upp och en del ger aldrig upp.
För mig började livet när jag gav upp kampen och tron på att kunna dricka alkohol igen – och även om det inte alltid har varit lätt, är livet väldigt mycket enklare idag.
Mitt arbete handlar om att förmedla information om alkoholism, nykterhet och och visa att en nykter livsstilsförändring är fullt möjligt.

Sagt om Cecilia:
Hon berättar inte bara sin egen historia, hon talar om lösningar också, och det behöver vi få höra mer om! Cecilia lyckas verkligen med konststycket att beröra alla sinnen hos publiken! Under en fullmatad timma hinner Cecilia berätta sitt livs historia, sprida kunskap om den moderna alkoholisten, och förmedla massor av hopp och inspiration!”
Maria Stening, leg.sjuksköterska/alkoholrådgivare

Varje resa börjar med ett första steg. Somliga har hela resan utstakad, andra tar dagen som den kommer. Ingen vet vad som väntar under resans gång. När jag hör Cecilia utlämnande och naket berätta om sin resa, sin insikt, sin krasch är det styrkan i denna kvinna som imponerar. Å det varmaste rekommenderar jag en kväll, ett par timmar med Cecilia.
Robert Werling, Volvo Cars

Jag har under senare år haft förmånen att engagera Cecilia som föreläsare för såväl patienter som erfarna socialarbetare å hon lyckas varje gång väcka tankar och beröra. Cecilias föreläsningar berör på djupet – å vi behöver alla gå in där då och då. Vår värld behöver bli snällare mot människor – Cecilia bidrar starkt med detta!
Johnny Östergren, Handledare, Arena Familj

Boken beställs via Cecilias sajt http://ceciliasvensson.se

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.