Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Christian Benedict

Förfrågan

Dr. Christian Benedict är docent i neurovetenskap  vid Uppsala universitet och forskar om sömnens  betydelse för  hälsa och prestation. Han har fått olika vetenskapliga pris för sin sömnforskning, såsom Osrcarpriset från Uppsala Universitet, Young Research Award från tyska föreningen för sömnforskning och sömnmedicin .  Han har talat om sin forskning på många internationella konferenser och är känd för att förmedla fakta och kunskap om sömn på ett pedagogiskt och underhållande sätt. Tillsammans med Minna Tunberger är han  författare  till boken Sömn, sömn , sömn , som handlar om hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och känslor hör ihop med sömn.

Hans forskning har bl.a visat följande ; 

  • att redan en sömnlös natt kan negativt påverka hjärnans vävnad 
  • skiftarbete orsakar nedsatt prestationsförmåga som ka ta år att reparera
  • att mycket ljus under dagen kan motverka skärmljusets påverkan på nattsömnen
  • att störd sömn kan bidra till ofördelaktig viktuppgång
  • sömnbrist kan förändra tarmfloran 


Innehåll föreläsning  Sömn- Den bästa medicinen! 
I sin föreläsning berättar hjärnforskaren  Dr. Christian Benedict om hur sömnen stärker ditt immunförsvar, hur djup- och drömsömn gör dig till en smartare och kreativare person och hur den digitala revolutionen kan störa din inre klocka. Han tar upp viktiga frågor som:
  • Varför sover jag dåligt? 
  • Hur farligt är det att inte sova? 
  • Kan en kort sömn ändå ger mig återhämtning? 
Föreläsningen innehåller allt du behöver veta om ämnet, som är högaktuellt i en tid då vi fokuserar så mycket på perfektion både i jobbet och i privatlivet och då lätt glömmer att koppla av. 
Innehåll och upplägg utformas i samråd med uppdragsgivare utifrån målgruppens behov. 
Dr. Christian Benedict  medverkar ofta som expert i TV( ex TV4 Nyhetsmorgon, Efter Malou, SVT Nobelstudion, Din Hjärna, Nyheter och även tysk TV , han är också expert i många tidningar DN, SvD, Aftonbladet , DI , Ica Kuriren, Amelia, Hälsa mfl)
 
 
 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.