Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Emil Jensen

Förfrågan

Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu. Hans sommarprat i Sveriges Radio är en av de mest hyllade någonsin. Genom att på samma gång vara en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Ha tar sig an svåra ämnen som de flesta duckar för men lyckas hela tiden skaka fram hopp humor och oväntade vändningar  oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

 Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd, senast fick han Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Han hörs på söndagar i ”Godmorgon, världen!” i Sveriges Radio och återkommande i ”Tankar för dagen”.

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid. (Ur motiveringen till Frödingpriset)

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.