Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Erik Ståhl

Förfrågan

Erik Ståhl har skrivit boken "Jag njuter så länge jag varar" som beskriver hans liv med den dödliga immunsjukdomen Wiskott Aldrich Syndrome. 

Så här säger Fredrik om sin föreläsning; 

Du eller dina medarbetare behöver inte lära er att tänka positivt, ni kan det redan. Ni behöver inte lära er att stå framför spegeln varje morgon och med falskt tonläge berätta för det ni ser att – “Du är bra som du är”. Du vet vet det redan, du vet att du duger. Du behöver däremot lära dig hantera de dåliga dagarna, du behöver lära dig att inte låta rösten som stjäl glädjen från dig, ta övertaget. Den måste finnas där, det är nämligen samma röst som gör att du inser vilka dagar som är de bra dagarna.

Erik brukar utlova lite sång, lite dans och lite naket i sina föreläsningar och med mycket humor förmedlar han att man måste kunna skratta för att kunna vara leden.

Se intervju med Erik Ståhl i TV4 

 


Vi har alla svårigheter, och de ska aldrig jämföras med varandra. Det är att slösa på energi. Låt oss istället äga vårt liv och våra svårigheter. Tack vare min kroniska blodsjukdom vaknar jag upp varje dag med blödningar i min kropp. De sitter i leder, lungor, njurar, mage och så vidare. Varje dag är baseras på nya premisser och är sällan som den var igår. Jag tvingas prioritera, jag tvingas pusha gränserna för vad jag orkar, jag hittar nya vägar och jag lyckas. Jag hittar vägarna som inte alltid tar mig hela vägen fram, men åtminstone närmare, mitt mål.
Jag vill ge dig och dina kollegor en föreläsningsföreställning. Allvar kan inte tas in utan humor, personlig utveckling kan inte göras utan mental omorganisation och så länge du undviker dina rädslor, kommer de alltid att äga ditt liv. När ditt arbete och vardag blir till ett maskinverk är det viktigt att omorganisera för att få dig att tänka framåt, utvecklas och vara på din topp. Mitt huvudsakliga mål är att du och dina kollegor/anställda får en stund av eftertanke och perspektiv. När jag är klar vill jag att ni upplever tacksamheten för att ni får vara just ni. Att ni får möjlighet att känna av den tacksamhet för livet som jag upplever varje morgon då min något sargade kropp bjuder upp till dans och jag lyckas bestämma både låt, tempo och riktning.
Min föreläsning är en timme lång och jag är er så länge ni behöver mig efteråt för frågor och uppföljning.
 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.