Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Gellert Tamas

Förfrågan
Gellert Tamas är dokumentärfilmare, författare och journalist. Hans böcker, däribland Lasermannen och De apatiska har fått mängder med priser, översatts till mer än 10 språk, hyllats och debatterats. Tamas dokumentär Lasermannen belönades med Kristallen för årets bästa dokumentär 2005 samt fick ett hedersomnämnade vid Prix Europa. Samma år producerade han också dokumentärfilmen En annan dag, om livet för en drabbad svensk och tailänsk familj året efter tsunamikatastrofen. Han har också gjort filmen Fången-Dawit Isaak och Tystnaden och är nu aktuell med filmen Taikon en dokumentärfilm om Katarina Taikons liv som bygger på Lawen Mohtadis bok om Katarina Taikon Den dag jag blir fri.

Hösten 2016 kom boken Det Svenska Hatet på Natur och kultur och Gellert föreläser mycket om de frågeställningar som tas upp i boken; 

Vad har hänt med Sverige? 
Hur kunde två hatfyllda rörelser - den militanta islamismen och de islamfientliga organisationerna - få så stor makt och påverja det svenska samtalet?
Hur ska vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?  

Få kan som Gellert Tamas fånga de frågor som engagerar många i ord och bild , han är trots de många gånger svåra ämnen han tar upp, en rolig och inspirerande föreläsare som engagerar oss att vara delaktiga i skapandet av en lite bättre värld.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.