Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Giséla Linde

Förfrågan

Giséla Linde är frilansskribent med inriktning på hållbar livsstil, personlig utveckling, kreativitet och hälsa. Hon är bosatt på Åland, och arbetar även som föreläsare, mindfulnessinstruktör och silversmed.  
Sen småbarnsåren i Stockholm, när hon downshiftade från ett vanligt heltidsjobb och började experimentera med sin egen livsstil, har intresset för både inre och yttre hållbarhet bara vuxit.
2008 kom Giséla ut med den uppmärksammade boken Lev enklare. Idéer för en hållbar livsstil.(Viva förlag), som hon fortfarande får reaktioner på. Lev enklare är en tankebok och konkret handbok i ämnet frivillig enkelhet där knepet är att skala bort allt onödigt och prioritera hårt och personligt i överflödet. En väg till ökad vardagsbalans men också ett rikare liv.Rubriker på Gisélas föreläsningar/samtal/workshops.
Syna ditt liv – ta tillbaka din kraft 
Dags att genomskåda alla måsten och borden: de självklarheter som driver oss till utmattningens brant, från tillgänglighetstvång till konsumism och perfektionshets. Att få syn på det osynliga är första steget mot att välja medvetet: hållbart och hälsosamt på ett personligt plan, och förmodligen bra för världen runtomkring dig. 
 
Livet i skarven eller Inre ledarskap: grund för förändring

Den som försöker leva efter sina värderingar kan lätt känna sig liten och otillräcklig: Vad gör det för skillnad, och hur får man till allt man vill? Tidsanda och samhällsstrukturer är kraftfulla system, tunga att stå emot på egen hand. Hur kan vi stärka oss själva och varandra för att leva det liv vi vill leva, i skarven mellan allt man “ska” och det som känns viktigt på riktigt? 
 
Transition Launch – Omställningsrörelsens grundkurs
Den internationella Omställningsrörelsens tvådagarskurs kring yttre och inre omställning har ungefär samma beståndsdelar var den än hålls i världen, men får förstås också sin prägel av kursledarna. Giséla Linde är en av de utbildade kursledare som finns tillgängliga på svenska. Transition Launch-kursen dras alltid av två utbildare. Den som tillfrågats väljer i sin tur en kompanjon med kompletterande kompetens och personlighet. 
 
Så här säger Giséla om varför vi ska leva enklare; 
- När det finns oändligt mycket på att-göra-listan är det lätt att vi skjuter upp det där som ska ge oss energi. Men stressade människor är trötta människor, som inte orkar bry sig, som inte vågar gå mot strömmen och som inte hittar på nya saker.
När man väl börjat välja vaket blir man både mer lyhörd för vad man själv behöver och mer medveten om vilket avtryck man lämnar hos andra människor och i världen. Det är enormt spännande och stärkande, men ibland också utmanande. Här är jag väldigt inspirerad av den internationella Omställningsrörelsen, som betonar vikten av att vi måste ta hand om oss på insidan, som människor, för att orka göra hållbara förändringar på utsidan.
Vi behöver hitta ett annat sätt att förhålla oss till oss själva, till våra saker och till vår tid. Tänk om vi inte måste ha allt och göra allt som alla andra har och gör? Tänk om vi får mer plats för oss själva i våra liv om vi vågar välja bort och göra annorlunda?
Om du vet hur du vill leva ditt liv och åt vilket håll du är på väg, och om du tar både dina värderingar och drömmar på allvar, är det lättare att välja rätt i vardagens stora och små val. Och när hela du är på väg åt samma håll blir livet enklare och rikare.
 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.