Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Goran Asaad

Förfrågan
Goran Asaad är Ståuppkomiker och inspiratör med gripande och humoristiska föreläsningar om mångfaldsfrågor och att hitta sin identitet.
 
Med sin vassa syn, starka livshistoria och med glimten i ögat föreläser Goran Asaad om sin familjs flykt från Irak, om att vara kurd och heta "Göran" samt vad samhällets fördomar lärt honom. Goran Asaad är standupkomiker, föreläsare, inspiratör och entreprenör.
 


Om Gorans föreläsningar; 
Med sina personliga erfarenheter om mobbning och utanförskap talar han om
  • mångfald, 
  • inkludering 
  • identitet.
Goran ger  nya  och spännande perspektiv och verktyg i mångfaldsfrågor, välmående och 
personligt ledarskap. Han inspirerar och lockar till många skratt! 
Tillsammans med Felicia Margineanu föreläser han gärna för gymnasieelever  på temat ;
  • Uttryck dig! Om sociala medier, socialt entreprenörskap och  ungdomars möjlighet att stärka sin självkänsla genom att hitta olika uttrycksmedel .  
Lite mer om Goran:
Det var på 80-talet som Goran Asaads familj flydde från Irak med tre småbarn utan vare sig mat eller vatten. Gorans mamma blev under denna tid gravid med honom, och såg ingen annan utväg än att göra abort. När de tillslut hamnade i Eskilstuna i Sverige insåg dem att barnet fortfarande levde trots aborten, och Goran föddes i Eskilstuna.
Goran fick namnet Göran av sin pappa. Det visade sig vara ett enkelt kap för andra barn och ungdomar att mobba en kurd som hette Göran. Mobbning och utanförskap ledde tillslut till att han själv bytte namn till Goran.
Det var på en skolkabaré som Goran ställde sig på en scen med mikrofon i hand som konferencier. Det var första gången han lät en publik ta del av hans  tankar, insikter och humor baserat på hans traumatiska uppväxt och om mobbningen. Det var startskottet till att bli en av Sveriges mest framgångsrika standup-komiker. Goran grundade stand-up klubben Comedy Planet 2008 som blev stor succé, han har medverkat i TV, varit med i Svenska Tae Kwon do-landslaget och blivit uttagen till VM i Kina 2006. Han har även åkt på Sverigeturné med landets politiker och diskuterat samhällsfrågor och gjort över 4000 uppträdanden.
Hur kan vi bemöta livets motgångar med ett öppet sinne, där vi inte låter oss definieras av fördomar och normer? Idag inspirerar Goran människor till att hitta sin identitet och kombinerar in humorn i sitt engagemang för samhällsfrågor.
 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.