Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Helena Bergström

Förfrågan

Helena Bergström är en av sin generations främsta och mest folkkära skådespelare som också belönats med Guldbaggar.  Hennes samarbete med regissören Colin Nutley startade med filmen "Black Jack". Sedan dess har de samarbetat på tolv filmer, bl a "Änglagård"-filmerna, "Sista dansen", "Sånt är livet", den Oscarnominerade "Under solen", "Gossip", "Sprängaren", "The Queen of Sheba's Pearls" och "Heartbreak Hotel".

Helena arbetar numera också som regissör och manusförfattare. Hon regidebuterade 2007 med filmen "Se upp för dårarna", baserad på sin egen idé och ett manus av Denize Karabuda. Helena regisserade  filmen "Så olika", baserad på sitt eget manus (skrivet tillsammans med Tove Alsterdal). Helena Bergström är också en populär och flitigt engagerad föreläsare och  berättar gärna om:

-Ledarskap utifrån sina erfarenheter som regissör.

-Team och samarbete erfarenheter från teater och film.

Under 2017 är Helena aktuell i Alexander Mørk-Eidems iscensättning av Michael Frayns fars "Rampfeber" på Dramaten i Stockholm samt i huvudrollen i TV-serien "Saknad" i regi av Colin Nutley. På bio såg vi henne senast i publiksuccén "En underbar jävla jul", vilken hon också regisserade, och på TV medverkade hon senast i kriminalserien "Springfloden" regisserad av Niklas Ohlson och Mattias Ohlsson på SVT.

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.