Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Jesper Larsson

Förfrågan

Jesper Larsson är Göteborgs ambassadör för Pecha Kucha® – den japanska presentationsformen som tagit världen med storm. Han är även grundare till Creators Inn, världens första gratishotell för kreatörer och har fått utmärkelsen "Årets Kommunikatör 2010" av Marknadsföreningen i Göteborg. Jesper Larsson slog publikrekord i Göteborg när han, utan vare sig pengar eller tidigare erfarenhet, ordnade en festival för japansk samtidskultur. Nyheten nådde ända till Japan och kort därpå blev han inbjuden till Tokyo för att berätta hur han lyckats.Jesper Larsson som aldrig hade öppnat PowerPoint och inte hade hållit en presentation sedan skoltiden, stod snart nervöst öga mot öga med hundratals japaner på exklusiva hotellet Park Hyatt Tokyo. Men istället för att bli Lost in Translation som alla andra svenska talare lyckades Jesper charma japanerna genom en minst sagt annorlunda och inspirerande presentation. Där och då insåg Jesper något viktigt. De allra flesta gör dåliga och tråkiga presentationer.

I Tokyo fann han även en tänkt lösning på problemet: Pecha Kucha. En presentationsform som tvingar folk att sammanfatta sig och tänka annorlunda. Sedan 2006 är Jesper ansvarig för Pecha Kucha i Göteborg men arbetar även som kommunikationskonsult, kreativ projektutvecklare och föreläsare. Med lugn i rösten delar han med sig av sina kreativa tankar och annorlunda erfarenheter.

-"Spetsigare presenterat med Pecha Kucha" – Långa, tråkiga dragningar. Ofokuserade möten som drar ut på tiden om och om igen. Eviga punktlistor i PowerPoint. Illa förberedda presentationer där resonemanget går runt, runt utan att komma till skott. Känns det igen? Lär dig det japanska presentationsformatet Pecha Kucha® och gör dina möten effektivare, spetsigare och mer fokuserade. På 6 minuter och 40 sekunder – 20 bilder på vardera 20 sekunder – berättar du din historia. Det gjuter nytt liv i dina och kollegornas presentationer. Oavsett om publiken är extern eller intern.

-"Nå fram med hjälp av kreativ kommunikation" – Jesper visar hur kreativ kommunikation kan ersätta pengar och överbrygga kulturella och språkliga barriärer. Han berättar en historia om hur han fick en fan club i Japan genom att hålla ett föredrag, och ger konkreta tips kring hur han lyckades nå fram när så många andra misslyckas.

-"Individuell presentationscoaching" – Oroar du dig inför en viktig presentation? Låt Jesper hjälpa dig med förberedelserna på tu man hand. Du får hjälp med att fokusera på vad som är viktigast och hur du bäst kommunicerar detta med hjälp av bilder och grafik. Resultatet är en är kortare, snyggare och mer personlig presentation.

Pecha Kucha® är ett registrerat varumärke, copyright Klein Dytham architecture i Tokyo, som uppfann formatet och även står för den globala samordningen av Pecha Kucha®. Jesper Larsson har av rättighetsinnehavarna tillåtelse att använda varumärket i egenskap av ambassadör.

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.