Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Joakim Eklund

Förfrågan

Joakim Eklund är en uppskattad och ofta anlitad utbildare och föreläsare inom storytelling, digital marknadsföring och digital utbildning.
Vid sidan av föreläsandet arbetar Joakim som copywriter och storyteller på Hello There, en flerfaldigt prisbelönad digitalbyrå – specialiserad inom digital storytelling och spel för marknadsföring och utbildning.

 Efter 4,5 års universitetsstudier, bland annat i dramatik och journalistik, kastade sig Joakim handlöst in i spelbranschen. Första uppdraget var att skriva manus till de rafflande barnspelen “Här kommer brandbilen” (1996) och “Här kommer polisbilen” (1997). Spelen fick högsta betyg och säljs än i dag.

Efter ytterligare några speltitlar för barn gled han allt mer in på digital marknadsföring och utbildning riktad till vuxna. Sedan tio år tillbaka delar han sin tid mellan att hjälpa globala företag berätta sin historia och att utbilda i hur storytelling och spel kan användas för att förklara, lära ut och marknadsföra.

I sina utbildningar och föreläsningar varvar Joakim på ett inspirerande vis handfasta övningar med diskussioner, reflektioner och teori, som bygger på drygt 15 års praktisk erfarenhet. I sina tidigare uppdrag har Joakim Eklund utbildat allt från informatörer, lärare och marknadschefer till HR-ansvariga, copywriters och IT-konsulter.


Joakim Eklunds ämnen:

- Varumärkesbyggande genom storytelling
- Storyteling som pedagogiskt verktyg i skolundervisningen
- Presentationsteknik
- Konsten att skriva säljande texter
- Advergaming – när spelupplevelser stärker ditt varumärke
- Game-based learning – hur spel gör även det torraste ämne roligt

Några röster om Joakim:
"Jag vill tacka för en suveränt roligt och givande utbildning (…). Både härligt bemötande, underbara fikastunder och en grym föreläsare i Joakim".
"Tack för en bra kväll, Joakim, alla var JÄTTENÖJDA !!!"

Tyvärr hittades ingen föreläsare.