Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Kadir Meral

Förfrågan
Kadir Meral föddes i Turkiet i en familj med sju andra syskon. År 1989 blev pappan av politiska skäl tvungen att lämna sin familj och fly landet. Två år senare förenades Kadir , hans mamma och syskon med pappan i Sverige i Älvdalen i Dalarna. Kadir var då 14 år. Efter tre år i Dalarna så flyttade familjen till Uppsala där Kadir inledde sina gymnasiestudier. År 2002 tog han gymnasielärarexamen och fil kand i statskunskap på Uppsala universitet. 
Idag bor Kadir på Västkusten med sin fru och två barn, han har arbetat som gymnasielärare i 15 år inom samhällskunskap och matematik men föreläser idag om integration och etablering av nyanlända. Han släppte nyligen sin debutroman Pojken som följer sin skugga och uppträder också som standupkomiker. 
Kadir njuter av att stå på scen och inspirera utbilda och underhålla publiken både med humor och med tankeväckande föreläsningar. Hans föreläsningar berör både hjärta och hjärna.


Kadir erbjuder följande föreläsningar

  • Vägar till integration och etablering De viktiga fyra rummens betydelse för integration och etablering; klassrummet, omklädningsrummet, fikarummet och hjärterummet. Föreläsningen vänder sig till företag och organisationer både offentliga och ideélla men också till nyanlända. 
 
  • Föreläsningen "Pojken som följer sin skugga" baseras på Kadirs egna bok som handlar om mellanförskapet där många ungdomar med utländsk bakgrund går igenom. Föreläsningen vänder sig till skolor, både för elever men också för lärare.

 

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.