Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Lisbeth Pipping

Förfrågan

 

Lisbeth Pipping är författaren bakom självbiografin "Kärlek och stålull " om att växa upp med en utvecklingsstörd mamma". På ett mycket starkt och gripande sätt berättar hon om sin barndom och hur hon trots svårast möjliga utgångsläge lyckades skapa sig ett bra liv. Lisbeth Pipping blev också själv mobbad under sin skoltid i och med det gett ut boken "Jag mobbar inte" där hon använder sig av sina egna erfarenheter för att hjälpa andra att minska mobbningen i våra skolor.Lisbeth Pipping är vinnare av Allmänna barnhusets stora pris 2009 och
blev dessutom utsedd till Årets Medmänniska 2010 av tidningen Kattis & Co. Som föreläsare lyckas hon beskriva och berätta om svåra saker med stor humor och mycket värme. 

Ett kort utdrag ur boken "Kärlek och stålull "

"Min barndom var full av slag och psykisk misshandel.
Jag var alltid rädd, varje dag, varje timme, varje minut och varje sekund. Rädd för min mamma, rädd för mina klasskamrater, rädd för han som utnyttjade oss, rädd för allt. Det fanns nästan ingen trygghet att finna i min barndom. Jo, det fanns en plats där jag kunde känna mig trygg, även om det tog tid att våga vara trygg hos mina sommarföräldrar. Deras gård var en oas. Där fann jag en trygghet under de sommarveckor jag bodde långt bort från mamma. Men det var bara de där sommarveckorna."

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.