Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Lisen Sundgren

Förfrågan

Lisen Sundgren har studerat naturen under många år både i teori och  praktik.  Hon har arbetat på Rosendals trädgård Djurgården sen 1995 och samarbetar fortfarande med dem. Idag kallar hon sig herbalist, forager ( en person som skördar vilda ätliga växter) , naturfilosof, författare och föreläsare. Hon samarabetar  med några av Sveriges främsta kockar för att lyfta fram vår vilda natur i matlagningen.

Hon har tidigare arbetat med ekologiska hudvårdsproduktier under varumärket Lisen Organics men la ned det företaget då hon idag vill satsa tid och energi på att förmedla sin kunskap som föreläsare och författare och inspirera människor hur de kan leva ett hållbart liv som inte bara gynnar miljön och också ger ökat välbefinnande, bättre hälsa, ökad livskvalitet och bättre mat. 

Hon har skrivit Lisens Örtspa ( Prisma) , Lisens Indiska Spa med inspiration från ayurveda ( Nordstedts) Lisens Gröna Värld ( Nordstedts) och de Vilda köket
(tillsammans med Rune Kalf- Hansen ,Bonnier Fakta ) Våren 2017 kom boken Vildvuxet (Bonnier fakta) 
Det Vilda köket vann Best in World Gourmand Cookbook awards 2016! 

Hon blev även  vinnare i Green match ( som uppmärksammar hemsidor och bloggar som aktivt jobbar för en mer hållbar tillvaro) 40  Inspiratörer för hållbar livstil 2017 med följande motivering; Life by Lisen är fylld av härliga, naturliga tips på hur man kan leva som ett med det vilda gröna livet. Hennes filosofi är att vi har blivit givna naturen och vi borde lära känna den och värna om den på olika sätt...I sina föreläsningar och workshop  delar hon med sig av sin breda kunskap om naturen och ett hållbart livssätt menhon  kan också tipsa sina  deltagarna om vilka örter som kan stärka hälsan, naturliga hudvårdsprodukter, matlagning  och vilka huskurer som kan användas under olika säsonger.  

Så här säger Lisen:
När vi vistas i naturen, vårdar jorden och anpassar oss efter säsongernas rytm mår vi bra. Genom att ta vara på och leva i samklang med naturen i vardagen blir det lättare att leva i större balans med sig själv. Min erfarenhet är att när vi vistas i naturen blir vi till dem vi är ämnade att vara! ReWild yourself!

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.