Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Lotta Snickare

Förfrågan

Lotta Snickare är jämställdhetsföreläsare med en unik förmåga att kombinera fakta och konkreta exempel från såväl det privata näringslivet som den offentliga sektorn. Hon är dessutom ledarutvecklare – Lotta Snickare var under tio år chef för Swedbanks ledarutveckling – ledarskapsforskare – hon forskar nu inom ledarskap och ledarutveckling vid Centrum för Bank och Finans på KTH – och författare – hon har tillsammans med Liza Marklund skrivit flera böcker om jämställdhet.

 Lotta Snickares ämnen är:

-”Den osynliga ojämställdheten”. Vi är så vana vid ojämställdheten att vi inte ser den. Ojämställdheten är det naturliga, vårt vanliga sätt att bedöma och bemöta människor omkring oss.
-”Genuskunskap ger snabbare karriär”. Kvinnliga chefer på Swedbank som fick genuskunskap gjorde till exempel snabbare karriär än de som inte fick det. När vi vet hur ojämställdhetens makt- och möjlighetsstrukturer ser ut och fungerar kan vi bryta dem.
-”Den lönsamma jämställdheten". Vi vet att jämställdhet är lönsamt, alla siffror visar det, men trots det händer ingenting. Var finns motstånden? Varför är det så svårt att nå jämställdhet?

Har skrivit boken: Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra (tillsammans med Liza Marklund)


Tyvärr hittades ingen föreläsare.