Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Louise Julian

Förfrågan

Louise Julian var tidigare VD för EF Education First och arbetade på EF s kontor i USA. Idag arbetar hon i USA som konsult och föreläsare med alla sina erfarenheter i bagaget.

Louise Julians toppvandring inom EF började i mitten av 80-talet. Hon gick från att ta hand om klagande kunder till att styra en koncern med 30 000 anställda och miljontals kunder. Hon utsågs till Sveriges mäktigaste affärskvinna av Veckans affärer 2004  och Fortune rankade henne som den 35:e mäktigaste kvinnan i världen. 2008 utsågs hon av Union Business Women Award som en av de 10 mäktigaste kvinnorna i Europa.

Louise har varit både VD och styrelseordförande för EF och under hennes tid har EF snabbt vuxit med hundratals skolor och kontor i över 53 länder.

Louise utvecklade en stark företagskultur, entreprenöranda, kostnadsmedvetenhet bland personalen  och implementerade ledarskaps och karriärsprogram som innebar att många duktiga kvinnor utvecklades som chefer i organisationen. Teman som Louise föreläser kring; 

Ledarskap
Hur bygger man en företagskultur?
Hur behåller man entreprenörandan i företaget när det växer internationellt?
Hur kommer kvinnor fram inom företaget?
Hur hittar man Balans ( i livet, i företaget?!) 

Bakgrund;
Louise Julian är uppvuxen i Stockholm men kom att tillbringa flera somrar med sin far i Singapore och Indonesien. 
Efter jobb som reseledare och franskstudier på Sorbonne gick hon Handelshögskolan i Stockholm. När Staffan Burenstam Linder och Tom Wachtmeister startade ett privat exportråd, Scandinavian Pacific Institute, letade de efter en ekonom med inriktning på Asien. Efter sina sommarlov där visste Louise Julian mer om området än de flesta och fick jobbet.

När institutets vd gick till Coca-Cola följde hon med och jobbade där i tre år med pr. 1985 hamnade hon av en slump bokstavligt talat utanför svenska EF:s dörr. Louise Julian som fascinerats av Italien under flera resor där för Coca-Cola, undrade om de inte behövde en representant i landet. Det gjorde de, och sedan dess har hon passerat de flesta karriärstegen inom EF.
"Hon är väldigt duktig på att lyfta fram människor i den egna organisationen. De som jobbat i flera år ska få chansen till nya uppgifter. Karriärmöjligheter, liksom att de betalar bra, är en morot att stanna kvar i EF", Det gäller att få med sig folk och skapa en positiv anda och det klarar Louise. Det är kanske särskilt viktigt i en utspridd organisation med många små enheter som EF" säger en medarbetare.

Louise uppnådde också ett personligt mål 2004 då hon besteg Kilimanjaro i Tanzania och återupprepade också denna bedrift 2009 denna gång tillsammans med sin 13 åriga dotter!

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.