Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Malin Karlbäck

Förfrågan
Dr. Malin Karlbäck är medicine doktor inom immunologi. Hon har många års erfarenhet av forskning på immunförsvaret och har föreläst om sin forskning runt om i världen. Förutom sin gedigna forskarutbildning har hon även mastersutbildning inom biologi och kemi. Malin är även skidlärare, aerobicinstruktör, simlärare, seglarfunktionär och multisportare. Detta sammantaget har gett henne rikligt med intressanta och annorlunda situationer ur det verkliga livet som hon kryddar sina föreläsningar med.  Att ha ett liv med kvalité är något som Malin strävar efter.

Med sin gedigna forskarutbildning inom medicinsk immunologi och förankring i forskarvärlden erbjuder Malin idag olika seminarier och föreläsningar med immunförsvaret i fokus. Målsättning är att förmedla kunskap om immunförsvaret i olika situationer på ett enkelt sätt och därigenom vara en länk till den senaste forskningen.  Under föreläsningen tar hon dig med på en resa in i din kropp och förklarar hur ditt immunförsvar fungerar. Hon knyter samman vad den senaste forskningen visar. 
Exempel på föreläsningar är:
  • Vad är ett starkt immunförsvar? 
  • Hur påverkar stress immunförsvaret? 
  • Frisk personal ger klirr i kassan och en trevligare arbetsmiljö. 
  • Vi utsätts hela tiden för bakterier och virus. Hur klarar vi av att hålla oss friska?
  • Hur påverkar träning immunförsvaret?
  • Var finns immunförsvaret?
  • När angriper immuncellerna våra egna celler?
Malin är en inspirerande och kunnig föreläsare med många intressanta funderingar. En styrka hos Malin är att hon är en god pedagog. Beroende på upplägg och antal lyssnare kan det ingå interaktivitet. I föreläsningar för mindre grupper finns utrymme för  samtal om immunförsvaret och ny kunskap ger ett nytt perspektiv och djup i samtalen.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.