Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Malin Sävstam

Förfrågan

 Malin har skrivit boken "När livet vänder" om sina erfarenheter av livskriser och arbetar idag som föreläsare och  konsult inom kommunikationsfrågor. Hur ska vi klara alla möten med dem som kände oss när vi fortfarande levde? Så tänkte Malin när hon kom tillbaka från Thailand efter flodvågskatastrofen. Hon hade förlorat två av sina tre barn, sin man och tre nära vänner – och Malin kände det som ett straff att hon själv hade överlevt. Tiden som följde var fylld av smärta som blev rent fysisk. Men ett år senare skrev hon i sin dagbok ”jag vet nu att man inte dör av sorg”. Och efter ytterligare ett år kunde hon allt oftare uppskatta den andra chans som överlevandet och livet har gett henne.

 

 

 Malin delar med sig av sina insikter efter katastrofen och förmedlar en kunskap som hon önskar att hon hade haft före hon förlorade allt. Hur hade Malin levt sitt liv om hon fått börja om från början? Hur hanterar hon sitt liv idag? Hur går man framåt? På vilket sätt har hennes arbetssituation förändrats och vad kan omgivningen göra för den drabbade?

Ett år efter katastrofen bestämmer sig Malin för att leva. Det har varit en lång och mödosam väg och fortfarande fem år efteråt kämpar Malin för att skapa ett nytt bra liv för sig själv och sin överlevande son.

Malin och hennes historia lämnar ingen oberörd. Hon ger alla som lyssnar en knuff att reflektera över livet och hur man själv bäst förvaltar det. Det är inte deppigt att lyssna på Malin - för trots hennes personliga tragedi är hon full av liv och hopp.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.