Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Maria Masoomi

Förfrågan
Maria Masoomi arbetar med olika projekt och uppdrag runt om i Sverige. Gemensamt för alla uppdragen är: hälsa, matkultur, etnisk mat och kulturkompetens. Syftet är att uppnå kulturmöten, genom maten via bl a föreläsningar, matlagningskurser och gästspel på olika ställen. Hon är också en flitigt anlitad artikelförfattare och kolumnist i olika tidskrifter som Relation, Uppsala Nya Tidning och Semper.

År 2004 utsågs Maria Masoomi  till Årets Yrkeskvinna av Business and Professional Women, Sweden - Yrkeskvinnors Riksförbund "för hennes förmåga att med matens hjälp skapa nätverk och bygga såväl kulinariska som mänskliga broar mellan olika kulturer. Med kunnighet, envishet och energi har hon skapat en framgångsrik karriär på ett område som är starkt mansdominerat."

Maria Masoomi kommer från Persien och har bott i Sverige sedan 1988. Under den tiden har hon bl a arbetat inom barnomsorg, äldreomsorg, storkök, utbildat sig till både dietist och kostekonom vid Uppsala universitet och startat konsultföretaget Marias Etnokök.

"Maria Masoomi  arbetar över ett mycket brett fält och har en god förmåga att stimulera och entusiasmera. I sina olika uppdrag försöker hon öka förståelsen för och mellan människor från olika kulturer. Maria håller kurser inom livsmedels- och restaurangbranschen. Bl a undervisar hon på restaurang-högskolan i Grythyttan. Hon har också varit gästkock på Grand Hôtel i Stockholm och på Kungliga Slottet." Från Motiveringen Årets Yrkeskvinna

Tyvärr hittades ingen föreläsare.