Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Maria Wetterstrand

Förfrågan

 

Maria Wetterstrand är fristående grön politisk debattör, skribent och föreläsare. Hon var tidigare mångårig riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet de Gröna. Under tiden som språkrör blev hon en av Sveriges mest populära politiker. Under Marias nio år som språkrör ökade Miljöpartiets popularitet, medlemsantal och väljarstöd kraftigt. Inför valet 2010 tog Miljöpartiet initiativ till att skapa ett regeringsalternativ tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Koalitionen misslyckades med att vinna regeringsmakten men Miljöpartiet gjorde sitt bästa val någonsin och blev Sveriges tredje största parti, samtidigt som antalet medlemmar fördubblades.Maria har en magisterexamen i biologi från Göteborgs universitet, där examensarbetet handlade om vattenrening i våtmarker. Hon har även studerat Nordiska språk och gått dramautbildning på folkhögskola. Som grön debattör har Maria särskilt engagerat sig inom miljö- och klimatpolitiken, småföretagarfrågor, skolpolitik och frågor som rör öppenhet och mångfald. Hon har turnerat på universitet och högskolor med två olika föreläsningar om klimatpolitik. Hon betraktas av många som en av de grönas mest frihetliga företrädare.
2010 utkom hennes första egna bok Den nya gröna vågen. Boken handlar om positiva exempel där enskilda människor, företag eller organisationer lyckats åstadkomma förbättringar på miljöområdet. Den är tänkt att fungera som inspirationskälla för alla som vill bidra till att göra miljön lite bättre.

Maria har under många år spenderat mycket tid i både Sverige och Finland och engageras också som debattör eller föreläsare för att diskutera frågor som rör relationerna mellan de båda länderna. Idag har Maria uppdrag som krönikör i flera tidningar, bland annat Dagens Industri. Hon anlitas för föreläsningar, tal, debatter, seminarier och olika skrivuppdrag. Det kan handla om allt från ledarskap och politisk retorik till ämnen som företagande med miljöansvar och klimatpolitik.

 

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.