Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Maria Wetterstrand

Förfrågan

Maria Wetterstrand är VD för Miltton Purpose , en konsultbyrå inom Hållbarhetsfrågor som hjälper företag och organisationer att bättre hantera frågor om miljö och socialt ansvar. Maria är en grön samhällsdebattör, talare, moderator för events och tidigare   riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet de Gröna. Under tiden som språkrör blev hon en av Sveriges mest populära politiker. Under Marias nio år som språkrör ökade Miljöpartiets popularitet, medlemsantal och väljarstöd kraftigt. Hon betraktas av många som en av de grönas mest frihetliga företrädare. Maria har en magisterexamen i biologi från Göteborgs universitet, där examensarbetet handlade om vattenrening i våtmarker. Hon har även studerat Nordiska språk och gått dramautbildning på folkhögskola. Som grön debattör har Maria särskilt engagerat sig inom miljö- och klimatpolitiken, småföretagarfrågor, skolpolitik och frågor som rör öppenhet och mångfald. 
2010 utkom hennes första egna bok Den nya gröna vågen. Boken handlar om positiva exempel där enskilda människor, företag eller organisationer lyckats åstadkomma förbättringar på miljöområdet. Den är tänkt att fungera som inspirationskälla för alla som vill bidra till att göra miljön lite bättre.Några år senare utkom boken Vad är miljö ? som hon skrivit tillsammans med Gabriel Liljenström. 

Maria har under många år spenderat mycket tid i både Sverige och Finland och engageras också som debattör eller föreläsare för att diskutera frågor som rör relationerna mellan de båda länderna. Idag har Maria uppdrag som krönikör i flera tidningar, bland annat Dagens Industri. Hon anlitas för föreläsningar, tal, debatter, seminarier och olika skrivuppdrag. Det kan handla om allt från ledarskap och politisk retorik till ämnen som företagande med miljöansvar och klimatpolitik.

 Exempel på föreläsningar :

  • Klimatneutral - vad är det? 
  • Miljö och företagande 
  • Retorik 

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.