Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Martin Bengtsson

Förfrågan

Martin Bengtsson är författare och dramatiker som  har skrivit den självbiografiska boken ”I skuggan av San Siro” om hans tidigare liv som fotbollsproffs. Boken gavs ut på Norstedts Förlag 2007, och sedan dess har den blivit både teater och tv-pjäs samt översatts till tyska. Martin har föreläst om sin berättelse och om skrivandet som läkning och personlig utveckling i över 15 år. Sedan fotbollskarriärrens slut har Martin också jobbat med skrivande som journalist, musiker och gjort teater och performance på både engelska och svenska. Han har gått författarutbildningen Litterär Gestaltning på Akademi Valand i Göteborg och har också avslutat Teaterhögskolan i Malmö Dramatikerutbildning. Idag arbetar Martin som manusförfattare  för TV, film och teater i Stockholm. Han är bl.a manusförfattare till en dramaserie om Börje Salming som spelas in under 2022.

  Exempel på teman och ämnen som Martin Bengtsson kan ta upp är;

-Idrottens fram och baksida
-Att sätta mål - Nå dom - och sen då...?
-Träningsnarkomani, prestation och destruktivitet
-De goda ledarna-förebilderna 
-Manlighet - vad är det?
-Språk och musik som uttryck och läkning.
-Föräldrars engagemang i idrotten.

I samråd med kunden anpassar Martin sitt innehåll för målgruppen. Han erbjuder också workshops i kreativitet, textanalys samt skrivande för scenisk framställning.

Filmen Tigrar  hade premiär  under 2021 och blev nominerad som Sveriges bidrag till Oscarsgalan. Filmen bygger på Martins bok I Skuggan av San Siro och  är skriven och regisserad av Ronnie Sandahl. 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.