Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Martin Hedberg

Förfrågan

Martin Hedberg är meteorologen och klimatexperten med såväl teoretisk som praktisk erfarenhet från att göra väderprognoser anpassade för specifika verksamheter, presentera vetenskapliga fakta och utveckla tjänster och produkter i digitala media.

Martin har startat kapitalförvaltningsbolag, slagit världsrekord i segling över Atlanten och varit officer i Flygvapnet och jobbat som meteorolog på SVT. Han har också drivit en av Sveriges mest uppskattade väderappar, varit väderexpert åt Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Metro och drivit egen firma tillsammans med väderlegenden John Pohlman. 

Martin är skogsägare, vindkraftproducent och är engagerad i Omställningsnätverk. Han har skrivit fler än 1200 bloggartiklar, hållit över 800 föreläsningar, driver podcast om klimat, omställning och framtid samt ingår i Al Gores nätverk av Climate Reality Leaders.  Han brinner för att förmedla vetenskaplig kunskap och ställa om samhället till att bli mer hållbart och resilient.

 


Om Martins föreläsningar;
Martin beskriver människan som global kraft som påverkar klimat och natur, fossila dilemmat, antropocen, teknologi, investeringar, livsstil och berättelser.
Är utvecklingen problemet, eller går den inte fort nog? Vad är ett komplext system och är resiliens bra eller dåligt?  Hur kan vi hitta rätt ”leverage points” för att få så stor utväxling som möjligt om vi vill ändra på system? Vad gör det för skillnad vad vi gör lokalt om resten av världen rör sig i en annan riktning? Hur får vi till en omställning och berättelser om vad som sker?
Exempel på föredrag teman:
  • Klimat i förändring
  • Lokala berättelser om omställning
  • Ansvarsfulla investeringar
  • Biomimicry, att härma och inspireras av naturens problemlösningar
 
Martin som föreläsare.
Martin  är vaken, i rörelse, tydlig, välartikluerat och intresserad av grafik, fotografi och metaforer, vilket märks på hans presentationer.  Han vill att åhörarna får  en eller flera aha-upplevelser kring den komplexa, sammanlänkade värld vi lever i. Det finns sällan enkla svar, men ändå mycket att förstå och framför allt fascineras över i naturen, våra mänskliga sinnen och samhällets utveckling.
 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.