Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Mats Holmquist

Förfrågan
Mats Holmquist föreläsare, kompositör, arrangör, storbandsledare, entreprenör, författare och pedagog. Mats Holmquist är grundare till musikappen Take7 (www.take7music.com) som vann priset för ”Best Educational App” vid BETT-Awards 2018 i London. Han har turnerat med sitt eget storband Stora Stygga och stora delar av den svenska artisteliten och besökt 80 städer i Sverige och många andra länder. Han har orkestrerat och dirigerat stråkar åt Roxette. Han har gett ut 8 album i eget namn varav fyra på amerikanskt bolag, de senaste fem åren, och samarbetat med världsartister inom jazzen som Randy Brecker, Dave Liebman, Dick Oatts, Toots Thielemans och Silje Nergaard. Han har publicerat en egen pedagogisk metod (Jamey Aebersold, USA). Han har föreläst på musikakademier och gjort konserter i stora delar av världen, jobbat som konstnärlig ledare i Shanghai och startat egna gymnasie- och högskoleutbildningar.
 
Mats har en unik profil som musiker/kompositör i världsklass, entreprenör, pedagog och stora kunskaper både om teorin och praktiken om de ämnenhan föreläser om; Framgång, GRIT och Lyckoforskning, Kreativitet - samt musik såklart. Han har mängder med  intressantare  och personliga erfarenheter och historier att dela med sig av och en  förmåga att sålla ut intressant information och engagera människor i olika sammanhang. 
 


Mats föreläser om följande ämnen: 
  • FRAMGÅNG, GRIT och LYCKA - hur allt hänger ihop
    En föreläsning om framgång, motgång, Positive Psychology, GRIT och drivkrafter. Hur når man framgång? Blir man lycklig av framgång? Vad är drivkrafterna/mekanismerna bakom framgång? Vem är lyckligast? Hur kan man påverka sitt välmående? och sist men inte minst; Hur du blir din egen hjälte? 
Mats Holmquist presenterar den senaste kunskapen/forskningen i dessa ämnen och berättar sin egen spännande historia i egenskap av entreprenör, software-utvecklare, musiker, kompositör, storbandsledare, författare, föreläsare, pedagog m.m.
 
 
  • KREATIVITET - kan man lära sig det? En föreläsning om hur Kreativiteten fungerar i teorin kombinerat med praktiska gruppövningar  “Antingen har man det eller inte”. Nej, man kan faktiskt träna sig i kreativitet. Mats Holmquist presenterar forskningen om kreativitet och lär ut gruppövningar baserade på kreativitetsgurun Edward de Bonos läror.
Mats erbjuder inspiration och  insikt om möjligheter till utveckling för att  bli framgångsrik (för sig själv) och lycklig/välmående. 
Hans Kreativitets-föreläsningen “öppnar ett nytt universum” för hur vår hjärnor fungerar och att det går att träna upp kreativitet.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.