Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Micke Darmell

Förfrågan
Micke började sin karriär inom vården men märkte snart att det var ett brinnande intresse för människor som tagit honom dit. 
Nu har han över 30 års erfarenhet från mötesbranschen, där han arbetat med allt från att vara mötesproducent för stora möten och kongresser, till att själv stå på scenen som programledare och moderator. 
2008 startade han gr8 meetings med syfte att hjälpa organisationer förbättra sin interna möteskultur. Han vill även väcka din medvetenhet kring vad den ständiga uppkopplingen kan göra för dig och mot dig om du inte är uppmärksam. Han är Sveriges mest anlitade föreläsare inom dessa ämnen och hans mission är att Sverige ska få en bättre möteskultur och att vi ska bli mer härvarande i världen
 


Micke föreläser inom följande områden;

Tips i Corona tider!  Kanske viktigare än någonsin!

  • Livesändning för er som vill ha energi och hopp i sina organisationer - hur möter vi oro
  • Stoppa tiden– från tidsoptimist till tidsalkemist
Vi tillbringar i snitt 30% av all arbetstid i möten, och om du är chef eller ledare kommer du att tillbringa 25 år av ditt arbetsliv i möten. Trots detta är det få som har en enda timmes utbildning i ämnet. Det betyder att alltför mycket tid går åt till dåliga möten. Det är dags att ändra på det nu!  Framgång och utveckling skapas av att erfarenheter, kunskaper och personligheter möts. En hållbar möteskultur får en positiv påverkan på den sociala arbetsmiljön. I bra möten tar vi tillvara på kreativiteten och engagemanget hos medarbetarna. En organisation eller ett företag kan både förbättra sin lönsamhet och samtidigt frigöra tid genom en medveten möteskultur.
Under denna föreläsning kommer du få inspiration och konkreta verktyg för att dina möten skall få en större effekt samtidigt som ni frigör tid.
  • Uppkopplad eller avkopplad? – om konsten att verka i en uppkopplad värld
Jobbmail, facebook-notifikationer och nyhetsflashar… I en ständigt uppkopplad samtid pockar världen hela tiden på vår uppmärksamhet. Samtidigt är förmågan att vara mentalt närvarande en av de egenskaper vi uppskattar allra mest hos våra medmänniskor. Micke var en av de första i Sverige att skriva och föreläsa om de baksidor som finns med en allt mer uppkopplad värld. Alla fördelar som kommit med den uppkopplade livsstilen känner vi alla redan till – det är nu dags att lära oss hantera dess negativa konsekvenser. Han menar att oavsett om du är ledare, kollega, vän, förälder eller partner så kommer du att lyckas i dina relationer om du har förmågan att vara härvarande.
  •  Uppkopplat eller avkopplad -Föreläsningsföreställning  med musiker.

En föreläsningsföreställning där musik och sång kompletterar en träffsäker föreläsning om det aktuella ämnet “digitaliseringens påverkan på våra relationer”.
Det flexibla kontorets intåg på många arbetsplatser har i kombination med ett ständigt flöde av lättillgängliga nyheter och slentrianmässigt scrollande i statusflödet, bidrar till stress och dåligt fokus. Många arbetsplatser drar nytta av det flexibla kontoret men tar inte ansvar för de negativa konsekvenserna. Och hemma bråkar vi om telefonerna och svårigheterna med att få kontakt kring matbordet.
Micke brukar kallar sig häronuist, och vill gärna sprida budskapet om vikten av att träna upp sin förmåga att vara härvarande i sina relationer.

  • Moderator
Micke har arbetat som moderator/ programledare/ konferencier sedan i mitten av 80-talet. Med Mickes kunskap kring hur ett bra möte skapas, säkerställer han att syfte och mål uppnås. Han skapar energi och magi i mellanrummen, ser till att allt hänger ihop och att det blir tydligt och underhållande för deltagarna.

Med hans gedigna erfarenhet bidrar han till trygghet för de medverkande på scenen och skapar en avslappnad stämning som bjuder in till att känna delaktighet. Tänkvärda tankar och mycket skratt utlovas i mellanrummen!

Hans erfarenhet av hundratals event gör att han passar bra in på stora event och möten.

  • Darmell & Fridell- Magiska Mellanrum

Micke har, tillsammans med en av Skandinaviens främsta blåsinstrumentalister, Pelle Fridell, tagit fram ett koncept där Mickes kunskaper som mötesexpert och tidigare mötesproducent samt Pelles flexibilitet i musikgenrer skapar Magiska Mellanrum.
Exempel på vad som stärker ditt möte med Darmell & Fridell:

Levande musik. Före eller i pauser, när talare går upp och av scen etc.
Mellan nya programpunkter så kan en musikquiz pågå under dagen.
Starta dagen med en kul icebreaker.
Energizers kan slängas in om energin i rummet kräver det.
Roliga övningar som skapar energi och kunskap inom ramen för syfte och mål för dagen.
Inspirerande och kul möteskunskap mellan olika programpunkter.

Micke anpassar såväl föreläsningar som moderatoruppdrag utifrån kunders önskemål målgruoo och behov.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.