Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Olivia Bergdahl

Förfrågan

Estradpoesi och  tävlingar i Poetry Slam är den nya kulturformen som är på frammarsch både i Sverige och världen. Olivia Bergdahl är Sveriges okrönta drottning i Estradpoesi och en av dem som spritt konstformen över landet och världen sen 2003. Idag är Olivia också etablerad författare och blandar föreläsningar och utbildning inom Estradpoesi /skrivande  med sitt författarskap.

I sin föreläsning blandar Olivia dikter, tankar, samtal, inspiration, estradbravader och workshops i skrivande allt utifrån deltagare och kunders behov och önskningar. Olivia peppar gärna tjejer och ungdomar att tro på sig själva och sina förmågor utanför de gängse förväntningarna och normerna!
Olivia är också en skicklig moderator och samtalsledare  i olika sammanhang.

Hon är med och arrangerar SM i Poetry Slam och också  varit engagerad i projektet Någonstans i Sverige som handlar om ungdomars upplevelser av sin hembygd, framtid och makt.

 

 Mer om Olivia Bergdahl
Olivia Bergdahl blev 2007 svensk mästare i Poetry Slam  och tävlade 2008 i World Cup Poetry Slam i Paris där hon blev fyra i konkurrens med nationella mästare från hela världen. Hon har gjort uppläsningar och föreställningar runt om i Norden sen 2003 för alla typer av målgrupper och har även en lång erfarenhet av skrivande som krönikör i Göteborgs Postens helgbilaga Två dagar.

Hösten 2007 kom hennes debutdiktsamling "Demo" ut på Carlssons Bokförlag och i febr 2015 gavs hennes första roman ut "Efter Ekot" på Ordfronts förlag. Boken har fått överväldigande recensioner.  Hon är också en del av projektet Olivias Poesiorkester , ett samarbete med fyra stråkmusiker och Olivia men hon har också samarbetat med andra musiker och poeter i olika projekt.

Så här beskriver Olivia vad hon gjort sen hon startade sin scenkarriär 2003  (då hon var 13 år!)
Jag har vid ett flertal gånger stått på de minsta scenerna på de största musikfestivalerna, och vid några enstaka gånger på de större. Jag har träffat oräkneliga bibliotekarier och oräkneliga svensklärare, och ännu, ännu fler högstadie- och gymnasieelever. Jag har sprungit över gator, torg och flygplatser i mina finaste kläder och kastats mellan så olika sammanhang som finpoesifestivaler i våra större städer, konferenser om till exempel jämställdhet eller stadsplanering, julklappsrimmande i TV4, Almedalsveckoskrivande för Sveriges Radio, underhållning på Göteborgs filmfestival, på Bok- och biblioteksmässan, på länsmuseer lite här och var, på containertak, på scener med storbildsskärm och kravallstaket, på båtar, på teatrar, på spårvagnar, i klassrum, i domkyrkor och i mörka källarlokaler. Jag har läst dikter för företagschefer och för före detta narkomaner, för konfirmander och konfirmationsledare, för huttrande publik på regnruskiga förortstorg och för svettigt berusade festivalbesökare, för folkhögskolestudenter och för blivande arkitekter, för politiker och för helt vanliga kafé eller krogbesökare. För fjortonåringar, sjuttonåringar, tjugotreåringar, fyrtiofyraåringar, femtiofemåringar, sextioåringar och åttiosjuåringar. I nuläget står jag på scen sisådär 100-150 gånger på ett år, och jag har snart gjort det på ungefär lika många orter.

Se intervju med Olivia

 

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.