Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Pär Johansson

Förfrågan

"Att bli sedd, behövd och tagen i anspråk"

Pär Johansson är initiativtagare till och ledare för Glada Hudik teatern. Det är den teater som blivit mycket uppmärksammad de senaste åren för att utvecklingsstörda och "normalstörda" agerar tillsammans på scenen. Man har nyligen spelat sin egen musikal "Elvis" för slutsålda hus på Cirkus i Stockholm. Och succén fortsätter!

 Fotograf Johanna SyrénHan ger er en föreläsning fylld av humor och värme om att tänja sina egna gränser och att hela tidensträva lite längre. Du kommer att få drastiska och lärorika exempel från Pär Johansson arbete med uppsättningarna i Glada Hudik-teatern och dess väg till Cirkus i Stockholm. Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten. Det må gälla vem som helst, människor med funktionshinder eller världsomspännande företag!

Pär Johansson  kommer i sin berättelse om resan med Glada Hudik-teatern att tydliggöra hur det goda ledarskapet gentemot andra alltid tar sin början hos en människa, och hur stora processer och resultat nås när man vågar konfrontera sin egen och andra människors okunskap och osäkerhet. Resan dit har kantats av en mängd mentala omställningar - hos grundarna, hos de medverkande och inte minst hos omgivningen. Pär Johansson berättar i sitt föredrag hur det kom sig att han blev entreprenör istället för sysselsättare.

I sitt arbete har Pär Johansson tre viktiga utgångspunkter:

-För det första: För att växa måste man bli sedd och uppskattad som den man är.
-För det andra: Med glädje, engagemang och rätt anpassad uppmuntran kan varje människa finna sin utveckling, sin växtkraft.
-För det tredje: Mångfald och samarbete mellan olika grupper berikar allas vår tillvaro. Arbetet kring teatern har brutit barriärer mellan människor. Rädsla och fördomar har övergått i vänskap och förståelse. Idéer och metoder där kulturella uttryckssätt som teater, sång, musik, bild och färg är grundläggande passar i många sammanhang för att föra människor närmare varandra – inom företag, kommunal verksamhet, idrottsföreningar, skolan, organisationer och arbetsgrupper.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.