Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Peter Streijffert

Förfrågan

Peter Streijffert är författare kock och föreläsare . Han är  författare till boken Smak  (2016) och Vego&Vin ( 2017) - båda utsedda till årets kokbok mat&dryck i kombination utsedd av FOBO till Årets Gukdgrävare 2013 och ansvarig för Hammarbyhöjdens Gatuodling. 

Peter är nu aktuell med sin sjätte bok Odla i Stan som kommer ut i mars 2019 

Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen så kan Peter verkligen vilka smaker som går hem och inte. Peter älsakar att upptäcka smaker och hur de bäst passar ihop. Han är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep. Föreläsningar om ekologisk odling eller mat-och vinprovningar sker alltid med ett gott humör och gärna en ukulele nära till hands.

 
Efter sin bok Matduellen blev Peter utsedd till Matlådekungen, Peters familj sparar in 59 000 kronor om året på maten (lågt räknat) och de gör det genom att laga mycket mat. Detta tema är något han också gärna föreläser kring.

Peter har också  givit ut boken ”Odla för köket”  där Peter bjuder på en inspirerande provkarta av alla de grönsaker och kryddor som ganska enkelt kan fås att frodas på köksbänken, balkongen eller kolonilotten. 

Exempel på Föreläsningar:

  • Odla och rädda världen
    En trädgård är klimatneutral. Lika mycket koldioxid som binds via fotosyntesen, går tillbaka till atmosfären när växterna förmultnat.Hade man använt konstgödsel skulle trädgården bli klimatnegativ. Men hur blir man klimatpositiv, det vill säga, hur gör man för att få trädgården att binda mer koldioxid än vad som går tillbaka till atmosfären via andningen? Jo, ju mer kol vi gräver ner desto mer klimatpositiva blir vi. Föreläsningen beskriver hur du gör egen biokol och använder  tillsammans med bokashi. Denna mix gör underverk i din odling - och för världen!
  • Zero Waste-Minska Matsvinnet - En Revolution för köket - mer råvaror - mindre produkter.
  • Odla grönsaker på liten yta/ med modern teknik och solenergi som odlingshjälp. Dessutom: Bokashi, hugelbäddar, kretsloppskompost och hydroponisk odling!
  • Peters Råa Matlagningsshow, provsmakning, mat- och vin-tips, ukulele och sång!

Alla Föreläsningar kan med fördel kombineras med matlagning, provsmakning och mat- samt vin-tips. Alla föreläsningar underhåller Peter med ukulele och sång.

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.