Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Renata Chlumska

Förfrågan

Renata Chlumska säger sällan nej till nya utmaningar.

Den 5 maj 1999 lyckades hon som första svenska nå toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8850 meter över havet. En sådan prestation innebär för de flesta höjdpunkten på en framgångsrik klätterkarriär men för Renata Chlumska blev det snarare en språngbräda mot framtida projekt. Men hon vet också att gränsen mellan att lyckas eller misslyckas är skör och att framgång kräver mycket hårt arbete, engagemang och beslutsamhet.Renata Chlumskas intresse för friluftsliv, resor och främmande länder väcktes tidigt och det var denna nyfikenhet som öppnade dörren till bergsklättring, men det var fler faktorer som gjorde att just hon lyckades. Det handlar alltså inte om att vara en supermänniska, utan om vilken inställning man har, om att våga satsa och vilja tillräckligt mycket för att nå sina mål och uppfylla sina drömmar, menar Renata. Det är denna inställning, sina erfarenheter och mycket annat som hon delar med sig av, inte enbart som föreläsare utan även som färdledare och guide.

Den 15 september i år avslutade hon sitt livs längsta och kanske tuffaste expedition. Renata Chlumska har, helt av egen kraft, rundat USA och dess lägre 48 stater. En färd på 439 dagar och över 18 200 kilometer. Hon har färdats i kajak och på cykel genom öken och floder, över hav och berg. En mycket komplex expedition där hon fått sätta alla sina färdigheter på prov för att lyckas och ännu en gång visa hur mycket vi kan om vi vågar!

Renata Chlumska har något fantastiskt att berätta, i både ord och bild och föredraget är en äventyrsskildring där publiken får följa med på en otrolig resa, en resa ut i världen och in på livet.

Ämnen Renata Chlumska talar om:

-Äventyr
-Motivation
-Målfokusering
-Teamet
-Kommunikation
-Personligt ledarskap
-Personlig utveckling

 
 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.