Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Ronnie Sandahl

Förfrågan

Ronnie Sandahl är författare, kolumnist, regissör och dramatiker. Hans bok "Vi som aldrig sa hora"(Wahlström & Widstarnd)) fick stor uppmärksmhet när den kom 2007.
Som 14-åring blev Ronnie kontrakterad reporter på Falköpings tidningen.16 år gammal var han chef över tidningens nöjesredaktion. När Ronnie var 18 år gammal värvades han av Aftonbladet. Efter tio år som reporter sade han upp sig från drömjobbet Aftonbladet och lämnade journalistiken för att satsa på att skriva och regissera film, en helt ny karriär. Ronnie har skrivit och regisserat kortfilmer Lyckliga jävel och Mirakel utmed riksväg 43. Vintern 2014 släpptes hans första långfilm Svenskjävel som spelats in i Sverige och Oslo och som redan vunnit pris på Zürich Filmfestival och har chans på nya priser vid filmfestivalen i Chicago. Filmen går upp på biografer i Sverige 2015.

 Vad talare Ronnie om?

 Skrivandet/Identitet - min egen historia om hur läsandet och skrivandet räddade mig - en överviktig tonåring som fick en identitet.

Om hur skrivandet kan lösa problem: hur det skrivna, och det lästa, ordet kan leda människor genom kriser och problem, och hur Ronnie själv vänt egna katastrofala erfarenheter till litteratur.
En rätt humoristisk berättelse om resan som följde efter tonåren: åren på Aftonbladet, en av de senaste årens mest uppmärksammade bokdebuter, karriärsbyte – men också om misstagen han gjort på vägen…
Litteraturens vikt och kraft, ett slags brandtal för litteraturen.
Manlighet. (Från antologin Men -mannens frigörelse från mannen)

Ronnie arbetar också gärna som moderator och samtalsledare.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.