Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Thomas Fogdö

Förfrågan

Thomas Fogdö var tidigare utförsåkare i Sveriges alpina landslag och vann världscupen i slalom 1993. I februari 1995 hände något som dramatiskt förändrade Thomas liv. På ett träningspass i Åre tappade han balansen och flög ut i skogen och landade med ryggen före mot en stubbe. Thomas bröt ryggraden och blev förlamad från midjan och ned! På ett par sekunder var en av Sveriges största skidkungs karriär slut. Men trots skadan vägrade han att ge upp.Hans brinnande intresse för elitidrott och topprestationer fick helt enkelt ta sig nya uttryck, och han sadlade om till psykolog, mental rådgivare och författare. Thomas Fogdö är en av grundarna till Stiftelsen Active Life Foundation som ekonomiskt hjälper idrottare som skadat sig.
Han menar att vi alla är skapta för att prestera och att vi därför bör försöka optimera våra förutsättningar så gott vi kan. Thomas Fogdö anser att sättet att hantera motstånd är oftast det som avgör om man kommer att lyckas bra eller inte. Inställning och attityd betyder mer än de faktiska fysiska omständigheterna.

Han föreläser om målfokusering och mental träning, om konsten att möta motstånd och ta sig förbi svårigheter, hur man kan lära sig av små framgångar istället för att fokusera på minsta lilla misslyckande och att lära sig hantera framgång.

Tillsammans med Johan Plate har han skrivit boken "Möta Motstånd".

Ämnen som Thomas Fogdö talar om:

-Relationer och attityder
-Livskvalitet
-Viljan och prestation
-Mål
-Bemötande
-Tankens kraft
-Möjligheter
-Förändringar

Tyvärr hittades ingen föreläsare.