Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Tomas Oredsson

Förfrågan
Thomas Oredsson är en nestor inom svensk standup det finns ingen vanare och självklarare än honom. Han är alltid ett säkert kort. Tomas Oredsson  har även många år inom teatern bakom sig, både som skådespelare, regissör och teaterchef. Du känner säkert igen honom från Släng dig i Brunnen.


Tomas Oredssons tankar om Stand Up efter nästan 21 år som komiker, helt osorterat;

Jag ser rätt mycket comedy, många nya komiker och även de som varit på “banan” ett tag. Ibland blir jag betänksam över den riktning comedyn tycks ta idag. Förvånansvärt många komiker missar det viktigaste, själva grundförutsättningen för Stand Up Comedy : Publiken!

Publiken är huvudpersonen i Stand Up’ens värld! Om du, som komiker, inte får med dig publiken “på vagnen” spelar det ingen roll vart resan går, du åker ensam, kommer fram ensam och kliver av ensam. Allt för många av oss sneglar alltför mycket på vad kollegorna tycker o gör. Förståeligt, för komikerjobbet är ensamt. Det är ytterst mänskligt att söka bekräftelse bland sina likar, bland dem man tycker om och kanske beundrar. Men kollegor betalar inte din hyra, det gör publiken. Lägg fokus på dem där ute i mörkret, ta reda på så mycket som möjligt om dem. Könsfördelning, åldersspridning, proffession, utbildning geografiskt ursprung etc., etc.

Comedy handlar i väldigt hög grad om referenser, igenkänning och identifikation. Ge publiken chansen och du blir mångfaldigt belönad

Tyvärr hittades ingen föreläsare.