Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Tommy Lundberg

Förfrågan

"Ledarskap på apstadiet".


Många chefer apar efter sina förebilder i näringsliv och organisationer. Men tänk om nyckeln till motivation, arbetsglädje och produktivitet är att härma våra närmaste släktingar bland djuren! Tommy Lundberg ger en inspirerande och tankeväckande föreläsning om ledarskap och medarbetarskap, för ”alla människoapor som har med andra människoapor att göra”. Tommy Lundberg har tjugofem års erfarenhet som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd. Idag arbetar han som skribent, kommunikationskonsult, och författare. Bland annat har han, tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren, skrivit två prisbelönta böcker om ledarskap: ”Ledarskap på sandlådenivå” som nominerades till Årets Ledarbok 2006 och den senaste ”Ledarskap på apstadiet”, som blev nominerad till Årets HR-bok 2010.


Tommy Lundberg pratar om ledarskap och kommunikation på ett annorlunda och inspirerande sätt. Genom att studera våra närmaste släktingar, schimpanserna, kan vi finna vägar till ett mänskligare ledarskap och återfå en förlorad känsla för vad som får människor att må bra och prestera bättre i grupp. Under rubriken ”Ledarskap på apstadiet” bjuder han på en resa från Afrikas djungler till vårt moderna informationssamhälle, från vår ursprungliga jakt på föda till jakten på pengar, från regnskogen till arbetsplatser, möteslokaler och styrelserum. Primatforskning blandas med kognitiva studier, ekonomisk forskning, egna erfarenheter och mängder av tänkvärda tankar.

Tommy Lundberg pratar om:
- Ledarskap
- Medarbetarskap
- Gruppkänsla
- Motivation
- Kommunikation

Föreläsningen ger inte bara insikter om hur vi människor fungerar, den bidrar också till att sprida kunskap om hotet mot schimpanserna. Om skövlingen av regnskogen fortsätter i samma tempo som idag kommer våra närmaste släktingar bland djuren att vara utrotade om trettio år.

Tyvärr hittades ingen föreläsare.