Holmbergs Talare - Goda relationer Goda resultat
Marianne Holmberg

Zinat Pirzadeh

Förfrågan

Zinat Pirzadeh är en av Sveriges mest populära standup  comedy- artister och föreläsare. En kvinna full med humor, intelligens och mod. Hon pratar om sin flykt från Iran till det lilla norrlänska samhället Glommersträsk. Det finns överaskande skillnader men också likheter. Zinat lyfter fram kulturkrockar och allmängiltiga skillnader på ett underhållande och tänkvärt sätt, även Islam är ett ämne som Zinat gärna behandlar.

Zinat är just nu aktuell med sin  nya föreläsning  Se upp här kommer mångfald! Zinat  Pirzadeh har hunnit arbeta som korvgubbe och tagit fil.kand-examen på studie- och yrkesvägledarutbildningen, varit fotomodell och hemsamarit, haft kritikerrosade turnéer från Lappland till Skåneland och tillbaka igen, begått långfilmsdebut, landat ett bokkontrakt, blivit mamma en gång till, och mycket mer därtill.

SVT har kallat henne för "Scheherazade - fast roligare", tidningen Hennes valde henne till en av årets kvinnor, och hon var en av 2007 års mest uppskattade sommarpratare och är även med i SR:s nyutkomna första sommarbok. 2010 blev Zinat årets roligaste kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan.

2011 kom Zinat ut med sin debutroman "Fjäril i koppel"  som är inspirerad av författarens liv och uppväxt i Iran i en tid av förändring.

I föreläsningen "Tacka vet jag Sverige - Den psykiska och fysiska resan" talar Zinat om mötet med Sverige som vuxen.Arbetslivet, det sociala livet, språket, om kulturella bagaget, möte med myndigheter m.m. i en underhållande och mycket tankvärd föreläsning.

Zinat föreläser också om Hedersrelaterat förtryck, hedersrelaterat våld och hedersmord.
Hennes föredrag förklarar en del av mekanismerna bakom hederstänkandet och dess konsekvenser i kvinnors och mäns liv idag.  

Se upp , här kommer mångfald! 
Majoriteten av svenskarna vågar idag inte diskutera problemen som följer av kombinationen ökad invandring och en integrationspolitik där det tar lång tid för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Det skulle även behövas ännu fler naturliga mötesplatser för att få det sociala att fungera. Detta utnyttjas av rösterna som är kritiska till invandring generellt. Se upp, här kommer mångfald! – en föreläsning som handlar om att våga prata om invandring och som syftar till att återta frågan från främlingsfientliga partier.

Oavsätt ämne så tar Zinat Pirzadeh oss med på en svindlande magisk berg- och dalbana där skratt och allvar, högt och lågt avlöser varandra.

 

Tyvärr hittades ingen föreläsare.